Här rangordnar bra svenska affiliate program. Det jag utgår ifrån när jag rankar dessa är min egen erfarenhet. Jag har provat att marknadsföra likvärdiga produkter hos alla bolagen och resultaten är mycket varierande måste jag säga. Andra saker som avgör är hur många olika annonsörer det finns att välja på, hur enkelt där är att få ut sina pengar samt trafik analys. Det skall vara enkelt att se hur många visningar och klick varje annons har fått. Då tror jag har förklarat vad jag har tänk på när jag rankar dessa svenska affiliate program, så här kommer min lista.

Första Plats
På första plats kommer kanske lite oväntat Double. Detta affiliate program är i mitt tycker just nu Sveriges bästa. Det finns mängder av annonsörer med bra utbetalningar. Jag har jämför mellan Double och andra affiliate program som har samma annonsör och då ligger alltid Double med bättre provision för samma sak. Supporten är kanon och jag fick en Ipod av dem utan att jag ens visste om att jag var med i någon tävling där de lottade ut saker.

Här kan du läsa mer om Double affilite program

Andra Plats
På andra plats håller jag Affiliator. Affiliator är ett ganska nytt svenskt affiliate program med många intressanta annonsörer. Affiliator är inte ledande vare sig i comissions eller i smidighet, men här finns många annonsörer som jag inte har hittat någonstans i Sverige. Att ha Affiliator som komplement till Double tycker jag är den ultimata affiliate lösningen för de flesta Internet marknadsförare i Sverige.

Här kan du läsa mer om Affiliator

Tredje Plats
På tredje plats lägger jag Tradedoubler. Enda anledning att Tradedoubler ens kommer med på listan är för att det är ett så stort nätverk. Jag var mycket förväntansfull när jag börja med Tradedoubler men har bara blivit besviken. Det är så krångligt det kan bli tycker jag. Att skapa en affiliate länk är ganska struligt och ofta måsta man ha med massa extra kod. Att hitta nya program och analysera sina klick är krångligt och av någon anledning kommer jag aldrig ihåg hur man gör. Jag tvingas klicka runt och slösa tid innan jag får rätt på det. En annan sak som är dåligt med Tradedoubler är pengarna. Jag har ingen aning varför men när jag använder Tradedoublers affiliate länkar så får jag nästan aldrig bra med comissions. Kör jag med samma annonsör hos Double går det bättre. Det kan vara slump eller så är spårningen hos Tradedoubler helt enkelt sämre och man missar comission. Jag hoppas Tradedoubler kan bli bättre framöver och platsar bland de bästa svenska affiliate programmen.

Här kan du läsa mer om Tradedoubler